Groei verder

Doorgroeien

Bij WHG heb je altijd mogelijkheden om je te ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zo flexibel mogelijk inzetbaar zijn. Dat betekent dat we altijd zoeken naar mogelijkheden om operationele medewerkers breed op te leiden voor het bedienen van een reachstacker, emptyhandlertruck, brugkraan of topkraan (Gottwald). Medewerkers op kantoor proberen we ook zo breed mogelijk op te leiden zodat zij kunnen rouleren of werkzaamheden over kunnen nemen van elkaar. Maar ook doorgroeien naar een andere functie of locatie behoort tot de mogelijkheden. En als je leidinggevende capaciteiten hebt, zijn er mogelijkheden om je daarin verder te ontplooien. 

Het behalen van certificaten of het volgen van opleidingen zijn daar een goed hulpmiddel bij, maar uiteindelijk moet je het zelf doen! Daarvoor heb je motivatie en doorzettingsvermogen nodig!

Stage en BBL

Jaarlijks hebben wij op verschillende locaties BBL plaatsen voor de havenoperatie en/of havenlogistiek. Dit zijn leerwerkplekken; je gaat 1 dag in de week naar school en de overige dagen werk je. Het werken in de haven leer je tenslotte het beste in de praktijk. Onze leerwerkplekken havenoperatie (gericht op het rijden op groot materieel) zijn voor niveau 1 t/m 3. De leerwerkplekken voor havenlogistiek (balie-, bargeplanning of logistieke ondersteunende functies) zijn voor niveau 2 t/m 3. Voor ons is de ideale startleeftijd 18, maar ook als je op jongere of oudere leeftijd begint met een BBL-opleiding, kunnen wij een leerwerktraject aanbieden.

Meestal kunnen we BBL-leerplekken in september of in februari laten starten. Je begint dan bij de basis. Afhankelijk van je leeftijd passen we het werk aan.  Als je leert voor de havenoperatie is het uiteindelijke doel om je op groot materieel in te zetten. En dat is natuurlijk best spannend! Maar onze praktijkopleiders zorgen ervoor dat je goed begeleid wordt.

En of je nu binnen of buiten een leerwerkplek hebt, wij streven ernaar om je zo breed mogelijk op te leiden

Aan welke functies kun je denken?

Havenlogistiek:

  • Baliemedewerker
  • Bargeplanner (of kade planner)
  • Medewerker Equipment Control Department (ECD)
  • Customer Service medewerker

Havenoperatie:

  • Reachstacker chauffeur
  • Empty handler chauffeur

Repair:

  • Container-, reefer monteur

Douane:

  • Douane Declarant

Uitzicht op dienstverband

Tijdens je opleiding kom je bij ons in dienst en krijg je een BBL-salaris. Je schooldag is ook werken, dus die krijg je ook betaald. Na je BBL-periode is de kans groot dat je een baan krijgt aangeboden bij WHG.

Voor onze afdeling repair zijn wij altijd op zoek naar leerling containermonteurs. Dit mag als BBL-leerling, maar is ook prima geschikt voor een schoolverlater. Dit vak leer je namelijk in de praktijk van ervaren monteurs. Wat dan wel handig is, is een interesse in de metaaltechniek, het liefst in combinatie met een (klein beetje) technische achtergrond. Je bent niet bang voor vieze handen, je houdt van aanpakken en in de buitenlucht werken schrikt je niet af.

Dus wil je aanpakken en een vak leren? Meld je dan onmiddellijk aan bij ons! Dit kan via een open sollicitatie of door rechtstreeks contact op te nemen met ons. Onze contact gegevens vind je op de contactpagina.

Groei verder bij de Waalhaven Group

Lijkt je dat wel wat?

Heb jij vragen over de opleidingsmogelijkheden bij de Waalhaven Group?
Neem vrijblijvend contact met ons op!