Werkbezoek wethouder Zeegers bij UWT

Werkbezoek wethouder Zeegers bij UWT

Op 12 januari 2024 bracht de Rotterdamse wethouder Chantal Zeegers (portefeuille Klimaat, Bouwen, Wonen) een werkbezoek aan S4 Energy bij de United Waalhaven Terminals. Zeegers: “De Smart Energy Systems-subsidie heeft tot nu toe al 31 innovatieprojecten ondersteund, waaronder het Rotterdamse S4 Energy. Op deze manier hebben we al verschillende onderdelen van het Rotterdamse energiesysteem kunnen verduurzamen, en ondersteunen we de ontwikkeling van nieuwe innovatieve clusters. Het is mooi om te zien dat S4Energy nu heeft kunnen bijdragen aan de elektrificatie van havenkranen, omdat juist in onze haven op het gebied van de energietransitie veel te halen valt.”

Dominique Becker Hoff, COO S4 Energy: “Het Smart Energy Systems programma van de gemeente Rotterdam is voor ons een belangrijke ondersteuning geweest in het ontwikkelen van deze nieuwe technologie. We zijn ook blij met het Rotterdamse UWT dat ze geloof in onze innovatie hebben betuigd. Met deze installatie kunnen we de vermogensvraag vanuit het net meer dan halveren. Terug leveren aan het net is niet nodig, want die energie kunnen we zelf hergebruiken in het vliegwiel.”

UWT scoort met deze installatie een primeur: het is de eerste toepassing van KINEXT bij een havenkraan. Na de succesvolle implementatie in andere toepassingen, zoals het handhaven van de stabiliteit van het Nederlandse elektriciteitsnetwerk, staat S4 Energy klaar om KINEXT verder commercieel uit te rollen, zodat meer havenkranen volledig elektrisch kunnen opereren zonder het elektriciteitsnet verder te hoeven belasten.

Deel dit bericht